Uit de Naad


Unsplashed background img 2

 • Kerstshopping

  Kerstshopping

  Uit de Naad stelt haar collectie voor op de kerstshopping van de Zilverij in Lummen. (2015)


  grade
 • Kerstshopping ZIlverij

  Kerstshopping De Zilverij (2016)


  Uit de Naad is aanwezig op de kerstshopping van De Zilverij.

  - 12 en 13 december van 10 tot 17 uur
  - 19 en 20 december van 10 tot 17 uur.

  grade
 • Kunstroute

  Kunstroute 2016

  Kunstroute 2016

  34 kunstenaars willen jou graag op zondag 1 mei ontvangen tussen 10u00 en 18u00.

  Stippel, met de brochure in de hand, een mooie kunstroute uit langsheen hun ateliers, huizen, tuinen of kunstgaleries. Daar kan je de kunstenaars aan het werk zien, hun werk bewonderen, naar hun toelichtingen luisteren of een demonstratie meepikken.

  De brochure geeft uitleg over de kunstenaars en hun werk en heeft een handige kaart met fietsroute langsheen de verschillende ateliers. Vanaf 22 april ligt ze ter beschikking in Cultuurcentrum Den Blank, Gemeenschapscentrum De Bosuil, de Bib, administratief centrum De Vuurmolen, Kamp Kwadraat, het Begijntjesbad, Dru!f, huis van de tafeldruif. Je kan ze hier downloaden.

  Kunstroute 2016 is een project in het kader van cultuur-in-je-buurt Overijse-centrum en van de Vlaamse Week van de Amateurkunsten.

  Meer info
  CC Den Blank
  Tel.: 02 687 59 59
  info@denblank.be
  www.denblank.be


  Bron artikel: www.overijse.be

  grade
 • 4e designers outlet

  De 4de Designers Outlet is op komst!! Deze keer M/ V collecties!
  Vrijdag 7 oktober 2016 - van 14 tot 21 uur
  Zaterdag 8 oktober 2016 - van 12 tot 19 uur
  Zondag 9 oktober 2016 - van 14 tot 18 uur

  @mimi
  Walenstraat 19 - 3110 Rotselaar

  grade
 • Artenzione

  Artenzione 

  Thorn, Nederland - 3 en 4 september 2016

  grade
 • 3de designers outlet

  Derde designers outlet M&V 

  Walenstraat 19, 3110 Rotselaar - 20 tot 22 mei 2016

  20/5 van 14 tot 21 uur 
  21/5 van 12 tot 19 uur 
  22/5 van 14 tot 18 uur 

  grade
 • Handmade in Belgium

  Handmade in Belgium 

  Cultuurcentrum Hasselt - 8 mei van 10 tot 18 uur 2016

  grade
 • Kunstroute Overijse

  Kunstroute Overijse 

  Op 1 mei 2016 stelt Uit de Naad haar collectie voor in galerie Expo RTT in Overijse ter gelegenheid van de kunstroute. Meer informatie vindt u op www.expo-rtt.be

  grade
 • Gainsbourg

  Gainsbourg & Les Filles 

  Uit de naad stelt haar collectie handgemaakte handtassen en lederwaren voor op woensdag 3 en zaterdag 6 februari 2016, telkens van 14u tot 21u, in de "Birkin Lounge" op het eerste verdiep van Bar Gainsbourg, op de hoek van de Tiensestraat en het Kardinaal Mercierplein in Leuven.

  grade
 • Workshop voor kinderen?

  Samen met de kinderen en/of hun vrienden of klasgenoten sleutelhangers in leer maken. Goed voor een paar uur knutselplezier.


  grade
 • Cadeaubon?

  Een cadeaubon die er nog goed uitziet ook... voor elke speciale gelegenheid.


  grade
 • Van lesgeven naar lederwaren

  Van lesgeven naar lederwaren

  PUBLISHED ON 1 november 2016

  Liesbeth Haesevoets was mijn leerkracht Nederlands in het tweede middelbaar. We hadden meteen een klik en zij geloofde altijd al in mijn schrijfskills. Mevrouw Haesevoets is dus een van de personen die me heeft geholpen om te staan waar ik nu sta (al is er nog een lange weg te gaan). Tijd om na vele jaren eens te horen hoe het vandaag met haar gaat.

  Inmiddels is Liesbeth slechts deeltijds nog leerkracht. Ze heeft er een nieuwe passie bij: lederwaren verwerken tot prachtige handgemaakte handtassen, portefeuilles, accessoires enz. En dit onder de naam "Uit de Naad".

  "Mijn moeder was sinds haar pensioen gepassioneerd bezig met keramiek, juweelsierkunst. Vanaf toen begon ik al na te denken of ik ook tot mijn pensioen zou willen wachten om te doen wat ik echt graag doe. Ik ging elke dag hard werken en had opgroeiende kinderen in huis. Enkele jaren geleden liep het fout. De werkplek waar ik meer dan 20 jaar het beste van mezelf had gegeven, bleek niet langer de plaats waar ik nog eens 20 jaar bij wilde doen."

  Liesbeth vond, na een vrij lastige zoektocht, een mooi evenwicht in haar leven. Ze werkt nu deeltijds in het onderwijs en geniet terug van haar job, die nu ook wat korter aan huis is. Twee dagen per week maakt ze volledig vrij voor Uit de Naad. 

  Hoe ontstaat zo'n idee, om opeens 'in de lederwaren' te gaan?  "Al van kindsbeen af maakte ik juwelen, kledij, tassen enzovoort. Ik wilde eigenlijk dingen maken die tijdloos en duurzaam waren en dan is leder natuurlijk het perfecte materiaal. Ik volgde workshops en jaaropleidingen, ging informatie inwinnen bij ervaringsdeskundigen en ik kocht de nodige machines aan. Zo is Uit de Naad dan ontstaan."

  Het creatieve proces bij UDN vindt Liesbeth het fijnste om te doen. Ze werkt veel uit haar gevoel en wat minder vanuit pure theorie. Ze geniet van het evenwicht zoeken tussen kleur en compositie, van het maken van de perfecte afwerking en het zoeken naar het juiste materiaal. Elk stuk dat ze maakt is dus uniek en volledig handgemaakt. Ze werkt voornamelijk met rundleder in combinatie met vissenleder.

  Naast het maken van nieuwe producten doet Liesbeth ook herstellingen. En er is nog een laatste origineel extraatje: ze geeft lederwaren een tweede leven. Heb jij thuis bijvoorbeeld nog een leren rok liggen waarmee je niets meer doet? Vraag dan raad aan Uit de Naad, want er is vast nog iets van te maken! 

  Lisa Smets

  Bron: https://smetslisa.wordpress.com/2016/11/01/van-lesgeven-naar-lederwaren/


  mijn kotsleutelhanger is better then yours  #UitdeNaad

  grade
 • Dag van de ambachten 2017

  Dag van de ambachten - 26/11/2017

  Uit de Naad stelt zijn atelier open op 26/11 ter gelegenheid van de dag van de ambachten. 

  Nationaal evenement open voor alle ambachten van Belgie. De Dag van de Ambachten is gratis voor het publiek.

  Dit is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend.

  De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie. De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Sindsdien stijgt de populariteit van deze dag zowel bij de ambachtslieden als bij de bezoekers.

  0pgelet: Uit de Naad ontvangt u in het atelier (Leo Dartelaan 9, Heverlee), niet in de winkel!


  grade

email